Filosoferen kun je leren!

In mei start op DenDolderCS een cursus filosofie voor iedereen die die graag nadenkt en vaste denkpatronen wil doorbreken.

In deze cursus leer je net als de Griekse Wijsgeren anders te kijken naar thema’s die je bezighouden. Aan stof om over na te denken is nooit een gebrek, want het leven stelt ons altijd voor nieuwe uitdagingen en beslissingen. In een wirwar van ontwikkelingen, vraagstukken en gebeurtenissen is het moeilijk een mening of nog enig helder zicht op de zaken te hebben. Er is steeds meer de behoefte om grondiger en beter na te denken bijv. over de samenleving die verandert, over culturele waarden die verschuiven. Denk aan de snelle technologische ontwikkelingen die we haast niet meer bijbenen. Ons werk verandert door automatisering, kunstmatige intelligentie en robotica. Het medische domein lijkt steeds meer op een garage voor mensen en ons voedsel verandert in kunstmatige producten. Tegelijk lijkt er op alle fronten tegenbewegingen te ontstaan.

Onder leiding van Filosoof Rogiér Cenin benader je met elkaar, vanuit verschillende filosofische invalshoeken, concrete thema’s en vragen, want filosofie is geen vage bedoening maar een kritische manier om zelfstandig na te denken en met een ander in gesprek te gaan.

Deze mini-cursus is geschikt voor iedereen die graag nadenkt en vaste denkpatronen wil doorbreken. Daar hoef je zelf geen groot filosoof voor te zijn.

De cursus wordt georganiseerd op 5 vrijdagavonden.

Kosten:

€75,- (blok van 5 bijeenkomsten)

€60,- voor leden en netwerkleden van DenDolderCS

Lees meer over de data, tijden en aanmelden op het netwerkprogramma.

Geplaatst

in

door

Tags: